97-årig svensker er verdens ældste Mustang-ejer

28-11-2016

Jeg hedder Lennart. Jeg er 97 år og kører Ford Mustang og nyder hvert sekund. Sådan begynder historien om den livlige svensker, hvis historie deles flittigt i hele europa.

Hvordan vil du helst fejre din 97-års fødselsdag? For Lennart Ribring var svaret let. Bag rattet i en unik og ikonisk sportsvogn!

"Mit navn er Lennart Ribring. Jeg er 97 år gammel. Jeg kører en 5-liters V8 Ford Mustang Fastback, og jeg nyder hvert sekund", siger han i videoen, hvor Lennart henter sin nye Mustang hos sin lokale Ford forhandler og tager sin søn Michael med på tur for at vise bilen frem for barnebarnet Emilia. Historien om den livlige svensker spreder sig over hele Europa.

Lennart er født i 1919, dengang Ford T kun havde været i produktion i 11 år. Han fik kørekort som 18-årig i 1937. Nu har han som 97-årig købt sig en spritny Ford Mustang Fastback.

Med en topfart på 249 km/t og 0-100 km/t på kun 4,8 sekunder er det en stolt Lennart, der kører afsted fra sit hjem i Stockholm.

Lennart var blandt de første i Sverige til at købe en original Ford Mustang tilbage i 60'erne. Nu, mere end 50 år senere, er han verdens ældste Mustang ejer.

"Jeg blev forelsket i de første Mustang-modeller, der blev lanceret, og siden jeg fik min første Mustang, har jeg ikke tænkt på andre biler. Jeg føler mig lidt som en konge på vejen", siger Lennart og fortsætter; "Jeg har ikke så lang tid igen, så jeg udnytter muligheden for at køre og have det sjovt i den tid, jeg har tilbage."

Som pensioneret forretningsmand, der stadig arbejder på deltid som bogholder, har Lennart har også et par kloge ord til andre, der ønsker at sidde bag rattet, når de nærmer sig de 100 år.

"Jeg vil opfordre yngre bilister til at lade deres grød køle af, inden de spiser den" siger Lennart. "Sørg for at lære din bil ordentligt at kende, før du kører - og kør sikkert"

Den nye Mustang er den første udgave, der er lanceret på det europæiske marked, siden modellen første gang blev lanceret i USA i 1964. Mustang fås som fastback eller convertible med enten en 2,3-liters EcoBoost motor eller en 5,0-liters V8.

Kontakt osSe flere nyheder

Nyhed uploadet: 28-11-2016

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Autohuset Vestergaard A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Autohuset Vestergaard A/S


Anmeldelser