Ford Transit er den mest solgte varebil i verden

15-11-2016

Transit-salget i Danmark er steget med mere end 20 procent på ét år

Ford Transit har bidt sig fast som den suverænt mest populære varebil – ikke blot i Danmark – men over hele kloden. Det nye line-up af globale Transit-modeller har tilsyneladende ramt plet hos alverdens virksomheder. I hvert fald kan Ford konstatere, at Transit med et verdensomspændende salg på næsten 400.000 enheder i 2015* har indtaget en global førsteplads i varebilssegmentet.

Og salget fortsætter med at vokse, både i Danmark og ude i verden. Ved udgangen af oktober 2016 havde Ford i Danmark solgt 6.059 nye varebiler** siden starten af året. Det svarer til, at hver femte ny- indregistrerede varebil kommer fra Ford. Dermed kan Ford notere en fremgang på 21,9 procent i forhold til samme periode sidste år og en næsten ubrudt førerposition gennem mere end to år.

Ford Transit har en 50 år lang tradition i Europa og har været den bedst sælgende varebil i Storbritannien siden 1984. I løbet af de sidste godt to år er Fords markedsandel for varebiler vokset i hele Europa – fra 10,8 procent til 12,9 procent. Dermed er Ford, for første gang i 18 år, blevet det førende varebilsmærke i Europa. Og det skyldes ikke mindst den nye og udvidede Transit-familie.

Især Transit Custom har tegnet sig for en markant fremgang. Her er salget steget med 23 procent i de første tre kvartaler af 2016 sammenlignet med samme periode sidste år. Salget af den store Transit er i samme periode steget med 17 procent. Således er der i år solgt knap 155.000 af de to største modeller i Transit-familien i Europa.***

Transit – en fremragende familie

Det hele begyndte for mere end 50 år siden, da den allerførste Transit trillede af produktionsbåndet på Fords fabrik i Langley i England. Siden da er der produceret mere end otte millioner Transit varebiler i takt med, at familien er vokset fra en enkelt model til en hel familie af varebiler. Ifølge Fords egne produktions- og salgstal bliver der i gennemsnit solgt en ny Transit hvert tredje minut et eller andet sted på jorden.

Transit-familien – Transit, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier - dækker alle tænkelige transportbehov, kloden rundt. Og det er en væsentlig forklaring på familiens succes. Men den måske vigtigste årsag er, at Transit er udviklet som en global varebil, der nemt kan tilpasses lokale behov og markeder, påpeger vicepræsident for Global Product Development hos Ford, Raj Nair.

I Danmark er det især den store Transit og Transit Custom, der er populære. Begge modeller er udstyret med Fords avancerede EcoBlue diesel-teknologi. Fords ingeniører har benyttet helt nye materialer og den allernyeste teknologi inden for turboladning, direkte indsprøjtning, forbrænding, motorarkitektur og lavfriktion i udviklingen af den nye EcoBlue-motor. Det betyder ikke blot bedre ydelse med et lavere forbrug, men er også en væsentlig årsag til, at motoren møder de nye, strengere udledningskrav i Euro VI-standarden.

Bedre bundtræk og brændstoføkonomi

Den nye motor, som med tiden vil finde vej til andre Ford-modeller, gør sig især bemærket ved at levere rå kraft væsentlig hurtigere end forgængeren. Motoren findes i en 105-, 130 og 170-hestes version. Fælles for de tre er et markant bedre bundtræk, med 20 procent mere moment til rådighed allerede ved 1.250 omdrejninger/min, hvilket giver en kvikkere og mere dynamisk køreoplevelse i hverdagen.

Der er også pæne brændstofbesparelser at hente. Med auto-start-stop præsterer Ford Transit med den mest økonomiske motorvariant 14,9 km/l og 173 gram CO2/km ved almindelig blandet kørsel, hvilket er cirka 10 procent bedre end den tidligere TDCi-motor. De tilsvarende tal for den mindre Ford Transit Custom er henholdsvis 16,4 km/l og 157 gram CO2/km, hvilket er op til 13 procent bedre end den udgående model.****

Støjniveauet er samtidig væsentlig mindre. Det oplevede støjniveau i den nye Ford Transit og Ford Transit Custom svarer til det man finder i en personbil. Komforten bliver ligeledes understøttet af en bedre og mere direkte styring samt et ændret affjedringssystem over baghjulene. Fra foråret 2017 er der mulighed for at vælge en helt nyudviklet seks-trins automatgearkasse, SelectShift, som letter kørslen i en travl hverdag.

Inde i kabinen kan nye Transit-ejere glæde sig over en touch farveskærm og Fords stemmestyrede infotainment-system, SYNC 3, som gør det muligt, alene ved brug af stemmekommandoer, at styre alt fra musik over mobiltelefoni til navigation. Opgraderingen fra SYNC II til SYNC 3 gør systemet markant hurtigere og – måske endnu vigtigere - taler og forstår SYNC 3 dansk.

Transit og Transit Custom fås i en bred vifte af konfigurationer, både når det kommer til chassis-type, højde og længde, ligesom der er mulighed for at vælge såvel forhjulstræk som baghjulstræk og firhjulstræk.

* IHS Markit global new vehicle registration data for calendar year-end 2015. Transit family-based volumes include Ford Transit, Transit Custom and JMC Transit **bilstatistik.dk pr. 29.-10.-2016 ***Ford of Europe reports its sales for the European traditional markets where it is represented through National Sales Companies. They are: Austria, Belgium, Britain, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Spain, Romania, Sweden and Switzerland **** The declared Fuel/Energy Consumptions, CO2 emissions and electric range are measured according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EC) 692/2008 as last amended. Fuel consumption and CO2 emissions are specified for a vehicle variant and not for a single car. The applied standard test procedure enables comparison between different vehicle types and different manufacturers. In addition to the fuel efficiency of a car, driving behaviour as well as other non-technical factors play a role in determining a car's fuel/energy consumption, CO2 emissions and electric range. CO2 is the main greenhouse gas responsible for global warming.

Kontakt osSe flere nyheder

Nyhed uploadet: 15-11-2016

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Autohuset Vestergaard A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Autohuset Vestergaard A/S