Vigtig info: Covid-19 (opdateret)
24-02-2016

Ford sætter fokus på hverdagens udfordringer

I 2014 blev 19.435 ægtepar skilt i Danmark. Det er det højeste antal skilsmisser på et år nogensinde. I en ny kortfilm i tre dele fra Ford italesættes skilsmissens udfordringer, men også de lyspunkter, der opstår på trods af den svære situation.

Tallet for skilsmisser i 2014 er 23% højere end det gennemsnitlige antal skilsmisser i de seneste 10 år. Det har konsekvenser for familier og ikke mindst børn, der pludselig må lide afsavn og vænne sig til en anden familiekonstruktion.

I den nye kortfilm ”Familien” skabt af Ford skildrer det danske instruktørtalent Daniel Kragh Jacobsen og bureauet Very de svære følelser. For hvordan får man hverdagen til at hænge sammen, når det velkendte liv begynder at smuldre? Det kræver god kommunikation, hvis man vil overkomme udfordringerne. I kortfilmen møder vi en familie, der er i opbrud og følger deres udvikling frem mod et nyt familiemønster. Trods den svære situation aner man håb forude.

Når Ford vælger at fokusere på et så følsomt emne som skilsmisser, er det blandt andet fordi rigtig mange familier kan nikke genkendende til det.

”Ford Danmark ønsker at sætte fokus på alle aspekter af familielivet, også når det til tider kan være udfordrende. En hverdag med travlhed, børn og - for nogle - skilsmissesituationer, hvor alt skal gå op i en højere enhed, kender rigtig mange familier til. Ved at stå bag en film, der tager udgangspunkt i én families kamp, fortæller vi historien om, at det godt kan lade sig gøre at opnå succes mod oddsene,” siger Lene Dahlquist, pressechef for Ford.

Med ”Familien” gør Ford op med den traditionelle måde at lave bilreklamer på, hvor fremstillingen bygger på drømmebilleder og glansbilledagtige scenarier af den typiske kernefamilie.

”Vi vil gerne vise vores familiebiler i autentiske miljøer og hverdagssituationer, som rigtig mange kan relatere til. Bilen er et samlingspunkt for familien – også i svære tider som ved en skilsmisse, og Ford Danmark ønsker at anerkende familiernes kamp og vise, at bilen kan være et sted, hvor man får positive oplevelser – selv i vanskelige livssituationer,” siger Kristine Dam Jensen, Marketing & Communications Supervisor for Ford.

”Familien” er udsprunget af et samarbejde mellem Ford, instruktør Daniel Kragh Jacobsen og bureauet Very. For Daniel Kragh Jacobsen har det været vigtigt at skabe en æstetisk smuk film med en fortælling, der bliver drevet frem af en idé om at klare sig igennem udfordringerne. Se filmen her her.

“Min ambition med kortfilmen har været at lave noget, der fortæller om at overkomme udfordringerne, når familien møder modstand. Der har aldrig været så mange familier i opbrud, som det er tilfældet i Danmark i disse år. Men de nye familiekonstruktioner rimer ikke nødvendigvis kun på ulykkelige følelser, og filmen tjener som en stemme i debatten om, at vi i fremtiden kommer til at se rigtig mange anderledes familieforhold, hvor man ganske enkelt er nødt til at få det til at fungere,” fortæller Daniel Kragh Jacobsen og fortsætter: “Ydermere er jeg stolt over samarbejdet med Ford, der har haft mod til at tage fat, hvor andre brands typisk ville kigge væk.”


Ford har også tidligere givet kreative filmprojekter vinger. Kortfilmen fortsætter en ambition fra bilfirmaet om at træde i baggrunden og lade emner og følelser, der ligger mennesker på sinde, træde frem. Filmen er således en ny fortolkning af temaet ”Success Against the Odds”, som Ford introducerede med filmene om det danske surf kollektiv Oh Dawn, fotografen Kenneth Nguyen og Noma kokken Søren Westh.

Note:
Peder Pedersen (Gramsespektrum), Laura Bach (Rita, Sandheden om mænd, Den som dræber), Bebiane Ivalo Kreutzmann (Tidsrejsen, Lærkevej, Dicte) og Pelle Falk Krusbæk (Juleønsket, Rita) indtager rollerne i kortfilmen. Peder, der også er kendt som musikproducer, har skabt det dragende og melankolske lydbillede.

Se filmen på nedenstående link:

https://youtu.be/e1Dsv0_wAS0
Nyheder og eventsVilkår og betingelser Privatlivspolitik Karriere