Vigtig info: Covid-19 (opdateret)
19-10-2015

Downsizing skaber køreglæde hos en af Danmarks største installatører

Entreprenørkoncernen MT Højgaard skal i den kommende tid opgradere vognparken med nye varebiler. I datterselskabet Lindpro er valget bl.a. faldet på den kompakte Ford Transit Connect. Med sine personbilslignende køreegenskaber og sit høje komfortniveau var den mindre varebil nemlig klart foretrukket af Lindpros medarbejdere, som tilbringer mange timer dagligt bag rattet. Samtidig er Ford Transit Connect ligesom Fords øvrige gulpladebiler bygget på den stærke Transit-platform, der gennem 50 år har vist sit værd hos varebilskunderne.

Selv om der blandt håndværkere og servicevirksomheder er tradition for at køre i store rummelige kassevogne, er flere begyndt at vælge mindre varebiler. Det handler ikke kun om at tilpasse pladskravene til det reelle behov, men også om køreegenskaber, komfort og brændstoføkonomi. Her kan en mindre varebil i flere tilfælde være et særdeles stærkt alternativ til den traditionelle kassevogn.


Fokus på medarbejdernes arbejdsmiljø

Det har man erfaret i entreprenørkoncernen MT Højgaard, der i den kommende tid står over for en omfattende opgradering af vognparken. Datterselskabet Lindpro, der som et af Danmarks største installationsfirmaer hver dag har hundredvis af medarbejdere på farten, har nemlig valgt at tilbyde medarbejderne den kompakte Ford Transit Connect som den ene af to mulige varebiler.


Baggrunden for Lindpros valg af netop denne mindre varebilsmodel er en forudgående brugertest, hvor 70 medarbejdere prøvekørte fem varebilsmodeller over en længere periode. Og her endte Ford Transit Connect som den klare vinder.

- For os er det afgørende, at medarbejderne får optimale arbejdsbetingelser, og brugeroplevelsen med Ford Transit Connect var ifølge medarbejderne helt i top. Det gælder både de personbilslignende køreegenskaber og det høje komfortniveau i førerkabinen, som fik topkarakter i testen, fortæller udviklings- og projektchef Lars Kjærulf fra Lindpro.

Han understreger, at indfasningen af den mindre varebil i vognparken samtidig betyder, at Lindpro fremover kan reducere driftsudgifterne, da Ford Transit Connect kører længere på literen end virksomhedens hidtidige varebiler.

Ford Transit Connect er samtidig baseret på den samme varebilsplatform som Fords øvrige gulpladebiler. Det gør, at de fremragende køreegenskaber og førerkomforten kombineres med samme driftssikkerhed og pålidelighed, som gennem 50 år har placeret Ford Transit øverst på listen over erhvervslivets foretrukne køretøjer.


Stigende interesse for downsizing

Hos Ford selv oplever man stigende interesse blandt kunderne for downsizing af vognparken via de mindre modeller, sådan som Lindpro har gjort. Ford Transit Connect, der blev kåret til International Van of the Year i 2014, er således en af de bedst sælgende varebiler i Danmark i øjeblikket og populær hos mange forskellige faggrupper fra vinduespudsere til el-installatører. Det til trods for, at den klare nr. 1 stadig er storebroderen Ford Transit Custom, som blev Danmarks mest solgte varebil i 2014.

- Man skal tænke på varebilen som en arbejdsplads og et arbejdsredskab. Det handler både om førerens komfort, men også om funktionalitet og økonomi. Rigtig mange virksomheder ville ikke kunne undvære den klassiske store varebil. Men stadig flere vælger at gå lidt ned i størrelse, pointerer Fleet Manager Niels Holst fra Ford Motor Company og fortsætter:

- De kan se fordelene ved at kombinere førerkomfort og god brændstoføkonomi med den store funktionalitet, der kommer af smarte pladsoptimerende funktioner. Derfor tror jeg, at downsizing er en tendens, som vi vil se mere til i de kommende år.

Derudover gør bredden i Fords Transit-program, som omfatter fire distinkte modeller fra den helt store Transit til den citysmarte Transit Courier, at det via én indgang i de nyåbnede Ford Stores over hele landet er muligt at få dækket også meget varierende transport- og kørebehov, hvor en kombination af varebilsstørrelser er mest optimal.Nyheder og eventsVilkår og betingelser Privatlivspolitik Karriere