Vigtig info: Covid-19 (opdateret)
17-06-2015

Ford støtter Danmark ved Special Olympics World Summer Games

Forberedelserne er i fuld gang for de 69 danske atleter med udviklingshandicap, der fra 25. juli til 2. august skal repræsentere Danmark ved Special Olympics World Summer Games. Takket være en ny aftale med bilgiganten Ford i Danmark bliver den danske indsats nu tilført ekstra hestekræfter. Sponsoratet, at Special Olympics Danmark kan optimere den danske deltagelse yderligere.


Sponsoratet vækker glæde i Special Olympics Danmark, der er en del af Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF). Søren Jul Kristensen, der er direktør og chef de mission for det danske hold under World Games, siger:

- Vi er stolte over, at Ford har valgt at blive sponsor for det danske hold i forbindelse med Special Olympics World Summer Games. Det er ikke let at finde sponsorer til breddeidrætten, og derfor glæder det os rigtig meget, at Ford kan se en værdi i at støtte de 69 atleter, der skal repræsentere Danmark i Los Angeles. Sponsoratet betyder blandt andet, at vi kan styrke forberedelserne inden afgang.

Tom Maxmølris, der er Marketingchef hos Ford, begrunder sponsoratet:

- Special Olympics handler om ikke at lade sig begrænse og udnytte livets fulde potentiale. Mål og værdier vi kan nikke genkendende til i Ford, og som vi gerne støtter op om. Ford handicapcentre, guider i hverdagen personer med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne i, om og hvordan, de fx kan få tilskud til en bil, så de ikke behøver lade sig begrænse. Ford har et stærkt modelprogram, som imødekommer mange former for handicap, og hos udvalgte Ford forhandlere kan man fx få en kvalifikationstest, der kan vise hvilke styrker og svagheder, man har som fører bag rattet.

Mange af udøverne til Speciel Olympics er allerede blandt vores gode kunder. De kører ikke nødvendigvis selv, men bor fx på væresteder, hvor en Ford bringer dem behageligt og sikkert frem til stævner og kamp.

Vi er desværre ikke til stede under World Games, men følger ivrigt med på afstand og deler de vigtigste resultater med vores titusindvis af fans på Facebook og Instagram.

# # #

Fakta om Special Olympics World Summer Games 2015

Special Olympics World Summer Games (SOWSG) afholdes hvert fjerde år, sidste gang var i 2011 i Athen. Danmark stiller med en trup på 69 idrætsudøvere, der stiller op i ti idrætsgrene: atletik, badminton, bowling, cykling, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, ridning og svømning.

World Games 2015 i tal:

7.000 idrætsudøvere med udviklingshandicap

177 lande er repræsenteret

3.000 trænere/ledere

30.000 frivillige

25 idrætsgrene

Læs desuden mere på www.la2015.org

Det er fjerde gang, at Danmark stiller op ved SOWSG efter deltagelse ved legene i Dublin i 2003, Shanghai i 2007 og Athen i 2011.

Den danske deltagelse er støttet af Ford Danmark, Lions Danmark og Det Faglige Hus.

Fakta om Special Olympics
Special Olympics er en verdensomspændende organisation, som organiserer og udvikler idræt for mennesker med udviklingshæmning og via idrætten arbejder med sundhedsprogrammer, gruppens selvstændighed og selvværd samt det øvrige samfunds indstilling til mennesker med udviklingshæmning. Organisationen blev stiftet af Kennedy familien i 1968. I dag har Special Olympics organisationer i over 170 lande, og mere end 4,2 mio. mennesker med udviklingshæmning deltager i Special Olympics’ aktiviteter.



Nyheder og events



Vilkår og betingelser Privatlivspolitik Karriere