Ford afslører den nye Ford Fiesta

16-09-2021

I dag afsløres en ny og forbedret udgave af den populære Ford Fiesta. Den velkendte Ford Fiesta kommer ikke kun med flere avancerede teknologier, men også med ny styling, der tager dens i forvejen udtryksfulde design til et helt nyt niveau.

Hver variant har et unikt eksteriør, der gør den genkendelig - særlig i kombination med muligheden for at tilvælge nye farver, fælgdesign og detaljer i interiøret. Det bliver med andre ord endnu nemmere for kunderne at se forskel, når der kan vælges mellem Connected, Titanium og ST-Line varianterne.- Fiestaens langvarige succes gennem årene skyldes, at vi har sørget for at følge med tiden – det vil også sige indenfor alt fra teknologi til køreegenskaber. Den nye Fiesta går endnu en gang forrest i segmentet for mindre personbiler ved at tilbyde kunderne en bil, der passer til enhver livsstil, siger Roelant de Waard, general manager, Passenger Vehicles, Ford Europa.

Den nye Fiesta har forsat en elektrificeret drivlinje, der hjælper kunderne med at spare brændstof og samtidig reducerer emissioner – alt sammen uden at ofre køreglæden. Fords EcoBoost Hybrid 48-volts mild hybrid teknologi hjælper med at optimere brændstofeffektiviteten og forbedrer samtidig Fiestaens anerkendte køredynamik med øjeblikkelig acceleration. Teknologien går hånd i hånd med Fords syvtrins automatiske gearkasse, der sikrer kunderne øjeblikkelige og naturlige gearskift, hvilket giver den mest komfortable og troværdige Fiesta-køreoplevelse til dato.

Avancerede teknologier til glæde for kunderneDen nyeste generation af teknologi hjælper med at sikre, at den nye Fiesta er bedre rustet end nogensinde før til optimale køreoplevelser. For første gang introduceres LED-forlygter og mulighed for avanceret Matrix-teknologi, der udover en blændfri-funktion også kan tilpasse forlygtelyset, så det giver endnu bedre synlighed under udfordrende forhold.

Den nye Fiesta kan fås med et 12,3” digitalt instrumentdisplay, der med sofistikerede førerassistance-teknologier hjælper kunderne. Fx i form af information om lokale kørselsforhold eller ved hjælp af ’Wrong Way Alert’-systemet, der anvender et forrudemonteret kamera og i kombination med bilens navigationssystem, giver føreren både visuelle og lydbare advarsler. Instrumentdisplayets skærme har et unikt tema, der matcher udvalgte køretilstande og et separat område til information med høj prioritet – fx førerhjælp.

Teknologier som Blind Spot Information System (BLIS) med Cross Traffic Alert og Active Braking, Lane-Keeping Aid og Precollision Assists med Active Braking er også en del af den nye Fiesta. Alt sammen hjælper føreren med at forhindre eller afbøde virkningerne af eventuelle kollisioner med andre trafikanter.

Infotainmentsystemet SYNC 3 (i ST-Line X) giver blandt andet føreren mulighed for at styre lyd, navigation og tilsluttede smartphones med enkle stemmekommandoer. Systemet leveres med Appel CarPlay og Android Auto, der begge understøttes af en 8” touchscreen.

Nye Fiesta ST-Line X udstyret med SYNC 3 har nu også den bagerste passageralarm, der minder dem om at tjekke bagsædet, når de forlader bilen. Dette er for at forhindre, at børn eller kæledyr glemmes – fx på en varm sommerdag, hvor bilens indvendige temperatur kan blive tårnhøj.

Den nye Fiesta STI dag præsenterer Ford også den nye performanceudviklede Fiesta ST. Også her mærkes de nye forbedringer tydeligt – blandt andet i form af drejningsmomentet, der er steget med 10 procent, nye LED-forlygter med Matrix-teknologi, nye egenudviklede Ford-performancesæder med 14 justeringsmuligheder, sporty designdetaljer – fx i form af en ny Chrystaline Grey-grill. Det er desuden også muligt at vælge Fiesta ST i en ny og modig farve – Mean Green.

Fiesta ST har som standard 18” alufælge med en mørkegrå metal-finish.

Fiesta ST har en acceleration fra 0-100 mkm /t på 6,6 sekunder og en tophastighed på 230 km /t. En 1,5 liters EcoBoost-motor yder 200 hk ved 6000 omdrejninger per minut, og derudover øges drejningsmomentet i den nye Fiesta ST fra 290 Nm til 320 Nm ved 1600 omdrejninger per minut til 4000 omdrejninger per minut.

Udover kørselstilstandene ’Normal’ og ’Sport’, har den nye Fiesta ST og en ’Track’-tilstand til banekørsel.

Nyt design – en Fiesta med mere personlighedDen nye Fiesta tager udgangspunkt i Fords gennemtestede B-platform, der også bruges til Ford Puma, ved at tilbyde forskellige femdørsvarianter, og der vil uden tvivl være en Fiesta, der passer til enhvers kundes livsstil.

Hver Fiesta-variant har fået endnu mere karakter og personlighed. Individuelt design både indvendigt og udvendigt er med til at differentiere de forskellige varianter, og gør samtidig hver variant til sin egen. Særlig iøjefaldende er den nye placering af den velkendte blå Ford oval, der nu befinder sig på bilens grill fremfor på motorhjelmen. Også her adskiller varianterne sig fra hinanden.

Syv nye fælgdesign matcher den dristige nye styling, der nu også kan kombineres med bilens to nye farvemuligheder – Boundless Blue og Beautiful Berry.

- Fiesta er en kompakt bil med meget personlighed. Dens ”fun to drive” natur og kvalitet har altid været udtrykt gennem dens styling. Med den nye Fiesta har vi nu lavet givet vores Fiesta-varianter endnu mere personlighed, hvilket gør det lettere for vores kunder at vælge præcis den variant, som de kan spejle sig selv og deres livsstil i, siger Amko Leenarts, Design director, Ford Europa. 

Ny Ford Fiesta i starten af 2022Den nye Fiesta giver kunderne en raffineret køreoplevelse med kombinationen af sin EcoBoost Hybrid 48-volts mild hybrid og EcoBoost benzinmotor.

Fiestaens 1,0-liters EcoBoost Hybrid-motor tilbydes med henholdsvis 125 hk og 155 hk kombineret med en seks-trins manuel gearkasse. Brændstofforbruget er på 20 km/l og en CO2-udledning på 114 g/km (WLTP). Den 125 hk EcoBoost Hybrid tilbydes også med en syvtrins Powershift dobbeltkobling automatisk gearkasse, der leverer hurtige og gnidningsfrie gearskifte til optimeret kørsel fra 18,9 km/l og en CO2-udledning på 119 g/km (WLTP). Den automatiske gearkasse muliggør desuden tredobbelt nedskift til maksimal acceleration og dermed hurtigere overhaling, hvilket er med til at forbedre køreoplevelsen.Det er derudover muligt at opnå forbedret brændstofeffektivtet under bykørsel med Auto Start-Stop under 12 km/t, hvor systemet registrerer når bilen holder stille og derved stopper motoren.

Fiestaens køreoplevelse kan skræddersys ved at vælge mellem køretilstande som ’Normal’, ’Sport’ og ’Eco Drive’.

Vi forventer at introducere den nye Ford Fiesta i starten af 2022.Se den nye Ford Fiesta i videoen her. 

Kilde: MyNewsDesk

Følg Ford på Mynewsdesk – Ford.dk – Facebook – Instagram – LinkedIn

Kontakt osSe flere nyhederLæs mere om den nye Fiesta

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Autohuset Vestergaard A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Autohuset Vestergaard A/S